Ondernemen
op het ritme van je eigen natuur

workshop
Ben je een ondernemer die voelt dat altijd groeien en “aan staan” steeds onnatuurlijker wordt en wil je ontdekken hoe het anders kan?

Als je kijkt naar de manier waarop werk wordt ingericht in onze maatschappij zou je denken dat we 365 dagen per jaar minus weekends en 20 tot 40 dagen vakantie “aan staan” en moeten produceren. Bij voorkeur dan ook nog het liefst tussen 9 uur en 17 uur. Als zelfstandige heb je meer vrijheid om je dagen in te delen maar dat kan er juist voor zorgen dat je nog meer werkt.

Je voelt je te vaak moe en gestresst. Je lichaam geeft signalen. Ergens weet je dat je over je grenzen gaat. In onze maatschappij lijkt hoe je je voelt onbelangrijk, als je maar bezig bent. Maar jij weet, voelt, dat dat niet meer is hoe jij het wilt. We hebben helaas nooit echt geleerd om naar onze natuur te luisteren en zijn het gewoon dat iedereen hetzelfde onnatuurlijke ritme volgt.

Totaal onlogisch en tegennatuurlijk voor jou? Maar weet je niet zo goed hoe dan wel?

In een wereld waar snelheid de overhand neemt
is het fijn om eens stil te staan
bij jouw natuurlijke ritme

Diep vanbinnen is er dat verlangen om dichter bij de natuur en je eigen natuur te komen. Je wilt weten hoe het anders kan, hoe je meer op je eigen natuurlijke ritme kan leven en hoe je dat ook in je onderneming kan toepassen.

De natuur zit vol wijsheid. Wijsheid die we de laatste decennia wat kwijt zijn geraakt. Maar helemaal verloren is ze niet. En met wat kleine veranderingen kan ook jij weer dichter bij jezelf komen.

In deze workshop wil ik jou laten zien hoe je de seizoenen van de natuur kan toepassen in je onderneming en leer ik je je eigen natuurlijke ritme ontdekken.

De natuur kan een grote inspiratiebron zijn. Wat er in de natuur gebeurt, gebeurt er ook in ons. En de wijsheid is gewoon aanwezig. Als je goed luistert, kan jij het ook horen.

 

Wat gaan we doen?
☆ De wijsheid van de natuur leren kennen in de vorm van de seizoenen en hoe je dit kan toepassen in de groei van je bedrijf.
☆ De seizoenen gebruiken als basis voor verschillende cycli in ons leven.
☆ De verschillende fases van de maancyclus leren kennen.
☆ Je menstruatiecyclus in kaart brengen.
☆ Je dag/nacht ritme ontdekken.
☆ Alle bovenstaande kennis over jezelf integreren en te gebruiken om je planning meer af te stemmen op je natuurlijke ritme en te leven vanuit energiemanagement i.p.v. timemanagement.

 

 

De workshop wordt afgewisseled met educatie, innerlijke reflectie en delen in groep.

 

Na de workshop

☆ Weet je meer over de typische kenmerken van de seizoenen in de natuur en je innerlijke seizoenen in jezelf en je onderneming

☆ Heb je de nodige tools om de seizoenen in de maancyclus en je menstruatiecyclus te kennen en hoe je deze kunt toepassen in je dagdagelijkse leven als ondernemer

☆ Herken je wanneer je uit balans bent en wat je kan doen om meer in balans te komen

☆ Heb je aantal praktische kleine veranderingen die je meteen kan integreren in je leven

☆ Ben je een stapje dichter gekomen bij je natuurlijke ritme

 

Als je je eerste stappen aan het zetten bent om jezelf en je bedrijf meer af te stemmen op jouw eigen natuurlijker ritme, dan is deze workshop een mooie introductie voor jou om mee te starten. Je krijgt basiskennis over de seizoenen, de maancyclus, je menstruatiecyclus en dag/nacht ritme en kan dan aanvoelen en kiezen waar je daarna meer mee wilt gaan uitproberen en experimenteren.

Praktisch

➳ vrijdag 1 april

➳ Tijdstip: 10u00 tot 13u00

➳ Locatie: online

➳ Prijs: 40 euro excl. BTW – 48,40 incl. BTW

➳ Max. 8 deelnemers

Ik heb heel veel gehad aan het integreren van de seizoenen. Daardoor kon ik na de workshop opmerken dat ik effectief wat meer in een rustige, creatieve maar ook reflecterende fase zat. Mijn interne lente en externe herfst in elkaar 🙂 een beetje rust in de onrust.

Maar vooral het inzicht rond de menstruatiecyclus was voor mij een belangrijke sleutel om mezelf beter te “lezen”: de depressieve gevoelens die af en toe de kop opsteken maar evengoed de momenten waar je alles beter aankan!

Angelica Krsteski • www.buddi.be

Op een duidelijke en zachte manier gaf Sophie een inkijk hoe je op je eigen ritme kan ondernemen. Fijn om tijdens de workshop te verbinden met andere ondernemers.

 

Tineke Van Damme • www.tinekevandamme.be

Ik ben iemand die altijd bezig is, alles moet snel gaan. Ik ben al een tijdje een ondernemer en heb me altijd wel laten leiden door de maatschappij. Ik weet dat de keuzes die ik maak me onbewust worden opgelegd door de maatschappij maar ook door mijn verleden en opvoeding. De focus lag altijd eerder op hard werken en minder op beslissen vanuit buikgevoel.
De workshop heeft me doen stil staan en ik heb geleerd wat natuurlijk ritme is en hoe je dat kan volgen. Niet alleen voor mezelf maar ook voor mijn onderneming. De workshop heeft mij doen beseffen dat ik wil transformeren en mijn manier van ondernemen vanuit mijn natuurlijke ritme meer wil integreren.
Het leuke aan de workshop was de kleine groep, waardoor er echt verbinding gecreëerd wordt. Sophie straalt ook het natuurlijke ritme uit, een puurheid en rust. Daarnaast heeft ze heel veel kennis en geduld. Hierdoor kon ik direct vanuit mijn mind aarden en landen. Sophie voelt voor mij een beetje de verpersoonlijking van moeder natuur, van het aardse element. Ze neemt je mee op een journey, je landt ergens, ontsnapt even uit de realiteit die hard kan zijn en je gaat samen op reis met gelijkgestemde zielen. Meegaan met de flow van de natuur, dat heeft Sophie mij geleerd.
Soraya Attia • www.food4thesoulbysor.com
Online workshop
ondernemen op het ritme van je eigen natuur

vrijdag 1 april

10u00 – 13u00

online via Zoom

40 excl. BTW
48,40 incl. BTW