freelance projectcoördinator

Heb jij een bedrijf of project met een missie dat is ontstaan vanuit een hartsverlangen om de wereld een betere plek te maken? Een project rond duurzaamheid of sociale verandering en impact?
Zoek jij iemand die sterke coördinerende, financiële en/of IT skills heeft mét de nodige portie fijngevoeligheid die jouw project mee kan ondersteunen en verwezenlijken?

 

Mijn hart wordt warm van organisaties/projecten die werken rond natuurwelzijn, biologische voeding, anders wonen, bewust consumeren, alternatieve economie en persoonlijke ontwikkeling.

 

Het geeft mij voldoening en energie om mijn talenten in te zetten en dienstbaar te zijn voor iets waar ik zelf ook in geloof.

 

Ik wil je met veel plezier helpen.
Hoi! Mijn naam is Sophie Dierickx. Ik ben een freelancer met ruime ervaring in project coördinatie, IT, financiële en administratieve ondersteuning en ik zet die graag met veel focus en gedrevenheid in voor opdrachten die met bezieling de wereld ingezet (willen) worden.
Waar kan ik je mee helpen?

➳ Een klein tot middelgroot project coördineren

➳ Haalbare planningen opstellen met een goed timemanagement

➳ Helderheid scheppen in chaos en crisis

➳ Financieel overzichten en budgetten creëren

➳ Informatie structureren, verwerken en organiseren

➳ Beslissingsprocessen onder de loep nemen zodat de beste keuzes worden gemaakt

Vormgeven, vereenvoudigen of verbeteren van workflows en systemen

➳ Verbinden en communiceren met gevoeligheid en zachtheid

Heb jij een project waar je graag mijn ondersteuning voor wilt inzetten? 

Laten we beginnen met kennis te maken met elkaar. Jij stelt mij het project voor, we leren elkaar wat beter kennen in een eerste gesprek en kunnen voelen of er een match is.

Als je graag een kennismakingsgesprek wilt inplannen, stuur dan een e-mail naar sophie@appleblue-seagreen.com of een sms/whatsapp naar +32 486 63 48 23.

Praktische en logistieke dingen:

Ik ben op mijn best in projectmatige opdrachten. De duur bedraagt ​​bij voorkeur min. 3 maanden en kan ook meerdere jaren duren. Ik ben beschikbaar voor projecten vanaf 4 uur per week tot 15 uur per week. Omdat ik zowel in België als in het buitenland vertoef, werk ik voornamelijk online. Ik neem meestal een aantal weken vrijaf in de winter en zes weken in de zomer. En het is de moeite waard om te vermelden dat ik met plezier afwijk van bovenstaand kader voor die projecten waar ik een diepe klik mee en engagement voor voel.

 

Wil je nog meer weten?

Hieronder kan je ook nog meer lezen over mijn skills, IT programma’s die ik beheers, werkervaringen, mijn mooiste herinneringen aan eerdere projecten en mijn opleidingen.

De beknopte inhoud kan je vinden in mijn cv.

SAMENWERKINGEN (NU EN VERLEDEN)
SKILLS

➳ Sterk verbonden met mijn rationele kant én mijn gevoelskant

➳ Vlot in het creëren van overzicht en inzicht in wat er moet gebeuren

➳ Brug tussen technische IT taal en begrijpbare taal

➳ Goed met cijfers, financiële overzichten en budgetten

➳ Empathisch luisteren en verbindende communicatie

➳ Nauwkeurig, efficiënt en oplossingsgericht

➳ Structuur, helderheid en focus creëren

➳ Educatieve vaardigheden

➳ Ik leer heel snel bij

➳ Rustbrenger

ERVARING MET VOLGENDE IT-PROGRAMMA’S

➳ Microsoft Word

➳ Microsoft Excel

➳ WordPress

➳ Zapier

➳ Calendly

➳ Active Campaign

➳ Youtube

➳ Cashaca

➳ Adminpulse

➳ Microsoft Dynamics 365

En ik leer snel dus ook nieuwe software en platforms heb ik zo onder de knie.

MIJN HUIDIGE OF MEEST RECENTE FREELANCE OPDRACHTEN

GoodPlanet: projectcoördinator Big Jump – opstellen en opvolgen van budget, opstellen subsidiedossiers, communiceren met partners, werven en coördineren van de lokale organisatoren, opstellen van een communicatieplan om lokale organisatoren en deelnemers te werven, organiseren van de nationale/regionale Big Jump en begeleidend persevenement jaarlijks evenement waarbij lokale organisatoren/gemeenten een “jump”in hun lokale rivier organiseren om het bewustzijn over de waterkwaliteit te vergroten – milieusector

37 graden: projectmedewerker bij “notenkrakken” – SPOC-persoon voor een regio van sociale werkplaatsen, coördinatie van de logistiek, verwerking van nationale gegevens voor tracking gebruik – een project om werkgelegenheid te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt door burgers (vrijwilligers) noten te laten verzamelen, die vervolgens in sociale werkplaatsen worden gekraakt en geperst tot verschillende producetten die vervolgens wordt verkocht – sector sociale economie 

GoodPlanet: projectcoördinator GSM inzamelacties op scholen – herstructureren van het project, opstellen en opvolgen van budget, communiceren met partners, verwerken van data, opstellen van een communicatieplan om scholen te rekruteren scholen en leerlingen zamelen smartphones in zodat ze gebruikt kunnen worden voor urban mining – milieusector

Naast mijn freelance activiteiten schrijf ik af en toe blogs om te vertellen over mijn levensstijl die net even anders is. Ik inspireer graag hoe ik op een natuurlijker ritme met tijd om kan gaan. Ook deel ik graag mijn kennis over hoe je je financiën beter kunt beheren.

MIJN MOOISTE EN MEEST VOLDOENING GEVENDE WERKHERINNERINGEN voor ik zelfstandige werd

Mijn eerste werkervaring was bij Nuon waar ik in het klachtenteam zat. Ik was super goed in rekeningoverzichten maken en kon het voor klanten altijd helder en overzichtelijk maken welke betalingen waarmee verrekend werden. Toen ze voor zo’n rekeningoverzicht een automatische tool gingen maken, was ik de tussenpersoon tussen de medewerkers die er mee gingen werken en de developer. Later heb ik ook alle medewerkers opgeleid om de nieuwe tool te gebruiken.

 

Tijdens mijn tweede opleiding heb ik samen met een aantal vrienden en studiegenoten een studentenvereniging opgericht. Als vice-voorzitter bereidde en leidde ik mee vergaderingen. Ik ging in gesprek met de andere teamgenoten en zorgde dat iedereen zich goed voelde in de groep en op de juiste plek zat qua functie. Ik bewaakte mee het overzicht van wat er allemaal wanneer moest gebeuren en wie er verantwoordelijk voor was.

 

Na mijn studies ben ik een aantal jaren vaak in Nepal geweest voor langere periodes van een half jaar. Daar deed ik eerst vrijwilligerswerk bij KAT Centre. In 2013 richtte we een VZW op om jaarlijks projecten te doen in een bepaalde wijk in Kathmandu om het welzijn van de straathonden te verbeteren en de lokale bevolking te sensibiliseren. De voorbereiding en coördinatie ter plekke heb ik met veel plezier gedaan en ontzettend veel van geleerd.

 

Mijn laatste ervaring in loondienst was bij een tandartsenpraktijk. Hier kon ik een mooie brug zijn tussen de behoeften en zorgen van de zaakvoerster en de tandartsassistenten. Met aandacht voor ieders noden bedacht ik mee oplossingen. Verder legde ik regelmatig de soms ingewikkelde puzzel om de uurroosters voor de tandartsassistenten te maken, ook weer in afstemming met de voorkeuren van de tandartsen en assistenten.

OPLEIDINGEN

2007 – 2011

Universiteit Antwerpen • Master sociaal-economische wetenschappen

2001 – 2005

Educatieve Faculteit Amsterdam • Lerarenopleiding Wiskunde