freelance project coördinator

Heb jij een bedrijf of project met een missie dat is ontstaan vanuit een hartsverlangen om de wereld een betere plek te maken? Een project rond duurzaamheid of sociale verandering en impact?
Zoek jij iemand die sterke coördinerende, financiële en/of IT skills heeft mét de nodige portie fijngevoeligheid die jouw project mee kan ondersteunen en verwezenlijken?

 

Mijn hart wordt warm van organisaties/projecten die werken rond natuurwelzijn, biologische voeding, anders wonen, bewust consumeren, alternatieve economie en persoonlijke ontwikkeling.

 

Het geeft mij voldoening en energie om mijn talenten in te zetten en dienstbaar te zijn voor iets waar ik zelf ook in geloof.

 

Ik wil je met veel plezier helpen.
Hoi! Mijn naam is Sophie Dierickx. Ik ben een freelancer met ruime ervaring in project coördinatie, IT, financiële en administratieve ondersteuning en ik zet die graag met veel focus en gedrevenheid in voor opdrachten die met bezieling de wereld ingezet (willen) worden.
Waar kan ik je mee helpen?

➳ een klein tot middelgroot project coördineren

➳ sparren, brainstormen en helderheid brengen zodat de beste keuzes gemaakt worden

➳ haalbare planning opstellen met een goed timemanagement

➳ financieel overzicht, budget, plan maken

➳ structureren en organiseren in digitale en fysieke zaken

➳ basis boekhouding eenmanszaak

➳ workflows en processen in kaart brengen en verbeteren 

➳ tijdelijke uitvoerende kracht voor diverse IT, financiele of administratieve ondersteuning

➳ brug tussen technische en niet-technische IT project

Heb jij een project waar je graag mijn ondersteuning voor wilt inzetten? 

Laten we beginnen met kennis te maken met elkaar. Jij stelt me de opdracht voor, we leren elkaar wat beter kennen in een eerste gesprek en kunnen voelen of er een match is.

Als je graag een kennismakingsgesprek wilt inplannen, stuur dan een e-mail naar sophie@appleblue-seagreen.com of een sms/whatsapp naar +32 486 63 48 23.

Nog handig om te weten:

Ik ben op mijn best in projectmatige opdrachten. Ik ben beschikbaar voor projecten vanaf 4 uur per week tot 15 uur per week met een duurtijd van minimaal drie maanden totmaand en tot een aantal jaren. Ik werk vooral online omdat ik zowel in België als in het buitenland vertoef. Ik neem meestal vier weken vrijaf in de winter en zes weken in de zomer. En het is de moeite waard om te vermelden dat voor die projecten waar ik een diepe klik mee en engagement voor voel, ik graag afwijk van bovenstaand kader. En als ik dan ja zeg, mag je een groot commitment naar je project toe verwachten.

Hieronder kan je ook nog meer lezen over mijn skills, IT programma’s die ik beheers, werkervaringen, mijn mooiste herinneringen aan eerdere projecten en mijn opleidingen.

Wil je graag de beknopte info?

SAMENWERKINGEN (NU EN VERLEDEN)
SKILLS

➳ Sterk verbonden met mijn rationele kant én mijn gevoelskant

➳ Goed met cijfers, financiële overzichten en budgetten

➳ Overzicht hebben en zicht op wat er moet gebeuren

➳ Empathisch luisteren en verbindende communicatie

➳ Brug tussen technische IT taal en begrijpbare taal

➳ Nauwkeurig, efficiënt en oplossingsgericht

➳ Structuur, helderheid en focus creëren

➳ Educatieve vaardigheden

➳ Behoeften analyseren

➳ Ik leer heel snel bij

➳ Rustbrenger

ERVARING MET VOLGENDE IT-PROGRAMMA’S

➳ Microsoft Word

➳ Microsoft Excel

➳ WordPress

➳ Zapier

➳ Linktree

➳ Facebook

➳ Instagram

➳ Active Campaign

➳ Calendly

➳ Youtube

➳ Cashaca

➳ Adminpulse

➳ Microsoft Dynamics 365

En ik leer snel dus ook nieuwe software en platforms heb ik zo onder de knie.

MIJN HUIDIGE OF MEEST RECENTE FREELANCE OPDRACHTEN
  • 37 graden: projectmedewerker bij “notenkrakken” – sector sociale economie – een project om werkgelegenheid te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt door burgers noten te laten verzamelen, die vervolgens in sociale werkplaatsen worden gekraakt en geperst tot notenolie die vervolgens wordt verkocht
  • GoodPlanet: projectcoördinator bij Big Jump – milieusector – jaarlijks evenement waarbij burgers op verschillende locaties in België de aandacht vestigen op de kwaliteit van het water in Belgische rivieren door erin te springen
  • GoodPlanet: projectcoördinator GSM inzamelacties op scholen – milieusector – scholen en leerlingen zamelen smartphones in zodat ze gebruikt kunnen worden voor urban mining
  • Ons Logisch Voedsel: administratieve ondersteuning – biologische voedingssector – CSA boerderij

Naast mijn freelance activiteiten schrijf ik af en toe blogs om te vertellen over mijn levensstijl die net even anders is. Ik inspireer graag hoe ik op een natuurlijker ritme met tijd om kan gaan. Ook deel ik graag mijn kennis over hoe je je financiën beter kunt beheren in mijn online cursus ‘zicht op je centen’.

MIJN MOOISTE EN MEEST VOLDOENING GEVENDE WERKHERINNERINGEN voor ik zelfstandige werd

Mijn eerste werkervaring was bij Nuon waar ik in het klachtenteam zat. Ik was super goed in rekeningoverzichten maken en kon het voor klanten altijd helder en overzichtelijk maken welke betalingen waarmee verrekend werden. Toen ze voor zo’n rekeningoverzicht een automatische tool gingen maken, was ik de tussenpersoon tussen de medewerkers die er mee gingen werken en de developer. Later heb ik ook alle medewerkers opgeleid om de nieuwe tool te gebruiken.

 

Tijdens mijn tweede opleiding heb ik samen met een aantal vrienden en studiegenoten een studentenvereniging opgericht. Als vice-voorzitter bereidde en leidde ik mee vergaderingen. Ik ging in gesprek met de andere teamgenoten en zorgde dat iedereen zich goed voelde in de groep en op de juiste plek zat qua functie. Ik bewaakte mee het overzicht van wat er allemaal wanneer moest gebeuren en wie er verantwoordelijk voor was.

 

Na mijn studies ben ik een aantal jaren vaak in Nepal geweest voor langere periodes van een half jaar. Daar deed ik eerst vrijwilligerswerk bij KAT Centre. In 2013 richtte we een VZW op om jaarlijks projecten te doen in een bepaalde wijk in Kathmandu om het welzijn van de straathonden te verbeteren en de lokale bevolking te sensibiliseren. De voorbereiding en coördinatie ter plekke heb ik met veel plezier gedaan en ontzettend veel van geleerd.

 

Mijn laatste ervaring in loondienst was bij een tandartsenpraktijk. Hier kon ik een mooie brug zijn tussen de behoeften en zorgen van de zaakvoerster en de tandartsassistenten. Met aandacht voor ieders noden bedacht ik mee oplossingen. Verder legde ik regelmatig de soms ingewikkelde puzzel om de uurroosters voor de tandartsassistenten te maken, ook weer in afstemming met de voorkeuren van de tandartsen en assistenten.

OPLEIDINGEN

2007 – 2011

Universiteit Antwerpen • Master sociaal-economische wetenschappen

2001 – 2005

Educatieve Faculteit Amsterdam • Lerarenopleiding Wiskunde