Nepal, mijn Heaven of Simplicity. Daar ontstond appleblueseagreen. Al wist ik dat toen nog niet.

In de eenvoud van het leven ontdekte ik er een diepere laag van vrij zijn: de vrijheid om mijn leven te leiden op mijn manier. Het was het startpunt van een pad waar niemand mij was voorgegaan en ik zelf op ontdekking kon gaan. Een conventioneel leven? Nee, dat was niets voor mij, besefte ik. Ik wilde vrij zijn en bewust leven.

 

2012 was het, toen ik naar Nepal vertrok. Net mijn tweede opleiding afgerond en vol verlangen om nog een laatste keer een lange reis te maken. Daarna? Settelen en eindelijk aan het ‘echte leven’ beginnen. Het liep helemaal anders. In Nepal kwam ik per toeval in een hele leuk ngo terecht en later richtte ik zelf een vzw op. Onze missie? Het welzijn van de straathonden te verbeteren. Processen optimaliseren, planningen opstellen, personeelsbeleid uitwerken… Ik kreeg er enorm veel voldoening van. Ik was met iets nuttigs en essentieels bezig zonder druk te voelen omdat iemand het mij verplichtte.

Daarna? Settelen en eindelijk aan het ‘echte leven’ beginnen. Het liep helemaal anders.

In die tijd ging ik ook veel bewuster leven. Als ik naar Nepal vertrok, nam ik enkel het hoogstnodige mee. Mijn achtergebleven bezittingen pasten in elf dozen. Zoveel lichtheid, wat een zalig gevoel. Die eenvoud leerde me hoe blij ik word van consuminderen. Ik werd mij bewust van de invloed die voeding en verzorgingsproducten hadden op mijn lichaam. Dus koos ik voor natuurlijk en zuiver. Ik bewandelde het pad van persoonlijke ontwikkeling. Ik leerde mezelf van binnenuit kennen en gaf zo mijn leven vorm. Mijn kompas: mijn hart en mijn bewustzijn.

Ik leerde mezelf van binnenuit kennen en gaf zo mijn leven richting. Mijn kompas: mijn hart en mijn bewustzijn.

In 2015 keerde ik definitief terug naar België en ik wist het meteen… Het leven zoals in Nepal? Dat gaf ik niet meer op. Het idee dat alles mogelijk is. Elke dag doen wat ik wil. Geen druk voelen van de maatschappij om te presteren. Mijn hart volgen. Ja, dat is hoe ik mijn leven leid. Vrij zijn en bewuste keuzes maken. En tegelijk toch volop deelnemen aan de maatschappij en financiële zekerheid hebben. Dat is voor mij een hemel op aarde creëren.

Het idee dat alles mogelijk is. Elke dag doen wat ik wil.

Ik gun iedereen zo’n leven. Kijk ik om me heen, dan zie ik een wereld vol prestatiedruk en gehaast. Ik weet en voel dat het anders kan. En dat is mijn missie met appleblueseagreen: meer vrijheid creëren voor ondernemers en hen inspireren om bewuster te werken en te leven.

En dat is mijn missie met appleblueseagreen: meer vrijheid creëren voor ondernemers en hen inspireren om bewuster te werken en te leven.

+ Wil je graag samenwerken? Plan vrijblijvend een gratis online kennismakingsgesprek met mij. Dan kunnen we kijken of er een match is.

+ Nieuwsgierig naar mijn professionele achtergrond, opleidingen en ervaringen? Check mijn Linkedin profiel.

Elke dag doen waar ik zin in heb.

Geen druk voelen van de maatschappij om te presteren.

Opstaan zonder wekker en mijn eigen tijd indelen.

Mijn hart volgen en de vrijheid hebben om bewuste keuzes te maken.

Dat is een hemel hier op aarde creëren.