mastermindheart

Een online mastermind
voor bewuste ondernemers
samen met gelijkgestemden
groeien in je bedrijf

Wil je als solo-ondernemer graag samen zijn met gelijkgestemden?

Zou je het fijn vinden om met andere bewuste ondernemers te verbinden en het ondernemerspad niet alleen te bewandelen?

Wil jij dingen in de wereld zetten maar mis je accountability en support?

Vind jij het belangrijk om als bewuste ondernemer zowel vanuit je hoofd én vanuit je gevoel je onderneming vorm te geven?

Hoe krachtig zou het zijn om drie maanden lang een plek te hebben waar je kan vertellen waar je staat in je bedrijf, waar je mee bezig bent, waar je tegenaan loopt.

Een moment waarin er naar jou geluisterd wordt door andere ondernemers, mensen die jou helemaal begrijpen, want: been there, done that.

Om feedback en advies te krijgen en te leren van elkaars wijsheid en ervaring.

 

Dan is de mastermindheart voor jou!
Wat je ontvangt:

Verbinding en steun van andere ondernemers

Focus en helderheid wat je doelen en intenties zijn voor de komende periode

Feedback van gelijkgestemde ondernemers

Strategische én hartsgedragen acties krijgen een plek

Accountability zodat je drie maanden lang aan afgestemde en haalbare taken werkt.

Zachtheid als dingen niet lukken of moeilijk gaan

⫸ Er is aandacht voor focus en doelgerichtheid en tegelijkertijd ook voor vertragen en afstemmen

Contact en begeleiding tussen de sessies door

⫸ Een groep van gelijkgestemde ondernemers: dat zijn mensen die bewust leven en werken, met aandacht en zorg voor zichzelf, de medemens en de aarde

⫸ Een fijne, open communicatie

⫸ Een omgeving waar je jezelf mag zijn

Waarom een mastermindheart?

Hoeveel nederlandstalige mastermind-groepen ken jij waar er zowel aandacht is voor hoofd en hartzaken? Waar bewuste ondernemers samen kunnen zijn met gelijkgestemden? Vaak heeft een cirkel enkel het samen zijn en delen
voor ogen. En gaat een mastermind enkel over actie, doelen en strategie.

In de mastermindheart komen beiden aan bod.

Ik ben zelf deelnemer geweest van verschillende masterminds en cirkels en vind het mooi hoe diepgaand de verbinding kan zijn door je kwetsbaar open te stellen. Een open communicatie en delen wat er leeft in je is iets wat ik al een aantal jaren zelf beoefen. Dat in combinatie met de accountability die je creëert als je in groep je intenties en acties uitspreekt, is heel krachtig.

Ik zag de post van de mastermind van Sophie voorbij komen op Facebook en dacht… dat komt als geroepen.

Ik heb zoveel dromen en ideeën met mijn bedrijf en wil zo graag vooruit en merk dat “het leven” wel eens roet in het eten brengt en ik dan niet kom tot wat ik effectief gepland heb.

Ik had nood aan focus en wat zachte schoppen onder mijn kont die mij accountable houden voor wat ik heb voorgenomen om te doen…

En dat is ook helemaal wat ik heb mogen ontvangen: delen met collega ondernemers die soms met gelijkaardige zaken struggelen en dus herkenning voor de struggle. Of net een andere vibe waardoor er inspiratie komt om die blokkade te overwinnen.

Of hoe uit je comfortzone komen iets kan zijn als: kunnen en durven rust inplannen in mijn agenda. Even pauze van het altijd MOETEN actie nemen…

Heerlijk was het om in dit gezamenlijk moment te verbinden en de week samen te starten.

Bedankt voor dat warm bad van zachte schopjes en compassie wanneer het even wat lastiger was!

Catherine Cattaruzza • www.inspire2choose.be • lente-editite 2020

Praktisch:

⫸ Op vaste tijdstippen de week starten in verbinding met gelijkgestemden

⫸ Samen zijn in een groep van maximaal vier ondernemers

⫸ Gedurende 1 seizoen, om de twee weken, elkaar op een vaste moment te ontmoeten

⫸ 1-op-1 startsessie aan het begin van het traject om doelen en intenties helder, gefocust en vanuit enthousiasme te bepalen

Online via Zoom

Contact tussen de sessies via Facebook groep of Whatsapp groep

Data winter 2020-2021:

dinsdag ochtendsessie
van 12u30 tot 14u00
tussen 21 december en 4 januari: 1 op 1 gesprek
5 januari
19 januari
2 februari
16 februari
2 maart
16 maart

donderdag ochtendsessie
van 9u30 tot 11u00
tussen 21 december en 7 januari 1 op 1 gesprek
7 januari
21 januari
4 februari
18 februari
4 maart
18 maart

Voorafgaand aan deze cursus, had ik veel moeite met het formuleren van de juiste doelen om mijn onderneming stapsgewijs te kunnen laten groeien. Ik ervaarde zoveel onrust in mijn hoofd dat ik moeilijk de essentie kon vinden van wat nodig was om hiermee aan de slag te gaan. Tijdens de Mastermind sessies, ben ik gaan vertellen over mijn passies en wensen. Sophie en de andere ondernemers zorgden voor support door me feedback te geven wat me vervolgens hielp bij het uitvoeren van mijn doelen.

Ik vond het erg fijn om met andere gelijkgestemde ondernemers samen te werken. Het gaf mij het gevoel dat ik er niet alleen voor hoefde te staan. De sfeer tijdens de Mastermind sessies zijn heel prettig en open. Je kunt helemaal jezelf zijn en benoemen waar je op dat moment behoefte aan hebt. We voelden ons (zelfs online) heel erg begaan en verbonden met elkaar.

Sophie kon goed aanvoelen waar de groep behoefte aan had. Er was genoeg ruimte om vragen te stellen en ook was het erg fijn dat je tussen de bijeenkomsten door contact met elkaar kon hebben en extra begeleiding kreeg.

Ik raad dit traject aan, aan iedereen die graag verder wil met zijn onderneming en het fijn vindt om support te krijgen van andere ondernemers die net met een andere kijk, jouw inzichten kunnen vernieuwen. Dank je wel Sophie, voor deze waardevolle 3 maanden.

Sophie Schaay • www.justsoof.com • lente-editite 2020

Mastermind*heart

Winter editie

1-op-1 startsessie aan het begin van het traject

6 bijeenkomsten

ondersteuning tussen de sessies

online via Zoom

€  250 excl. BTW
302,50 incl. BTW

Heel het zaadje voor wat er vandaag is, is hier in de mastermind gestart. En wat de absolute sleutel voor mij is geweest is samenzijn met anderen, delen met anderen en verbinden met anderen. In plaats van in mijn hoofd te blijven zitten, met mijn angsten en mijn zorgen en mij vooral heel alleen te voelen in mijn zoektocht en in mijn struggles. Hier is wel echt de shift gebeurd. Ik heb nog een andere, veel duurdere cursus tegelijkertijd aangeschaft en eerlijk gezegd nog maar één les van gevolgd. Dat is echt een inzicht dat het niet altijd alleen maar kennis moet zijn om mij in gang te zetten. Gewoon verbinden met anderen, er gewoon zijn met anderen, die gelijkgestemd zijn en op dezelfde manier in het leven staan. Is blijkbaar op dit moment veel waardevoller geweest dan nog meer leren en nog meer weten en nog meer kennis opdoen. Maar gewoon eens zijn, gewoon zijn met anderen.

Charissa Verbeeck • www.livn.be • lente-editite 2020

Allereerst, wat voor mij heel waardevol was, los van wat ik door de sessies bereikt heb, is het ritme, de cadans van het bijeenkomsten. Daardoor maakte ik innerlijk meer ruimte voor mijn beginnend ondernemerschap was en liet ik het niet zinken tot aan de bodem van mijn to-do list.

Ten tweede, in het begin werkten we zonder focus en dat werkte (op dat moment in mijn leven) heel goed. Later in het traject deelden we met focuspunten met elkaar en dat was echt een zotte stok achter de deur. Ik heb meermaals de dag voordat we gingen afspreken bepaalde to-do’s afgewerkt!

Als derde sterke punt van het programma vind ik de kruisbestuiving. In mijn eigen omgeving heb ik weinig mensen die ondernemers zijn met wie ik deze processen kan delen. Bovendien kwamen in onze sessie het zakelijke mooi samen met het spirituele, het mannelijke met het vrouwelijke, de yin en de yang. Hoe zet je een (spirituele) purpose daadwerkelijk om in daden? Een droom over 20 jaar, wat vraagt dat over 5 jaar, over 3 jaar, nu?

Als laatste, Sophie: ik vind het prachtig hoe jij op een subtiele manier deze sessies samenbrengt. Hoe je structuur geeft, zonder dat het rigide is. Jouw aanwezigheid gaf vorm aan de sessies en je weefde de stukken mooi samen. Bovendien heb ik je mogen ervaren in de financiën sessie: ook daar ondervond ik een aangename combi van doelgerichte en de kritische vragen stellen & tegelijkertijd de zachte aanwezigheid om mij ook zelf te laten brabbelen. Het praten en het sparren bracht mij helderheid. Je teksten lees ik graag: in je werk vind ik een mooi mooie combinaties waar je mensen echt goed vooruit mee kan helpen.

Rianne Toenhake • wise as the body • lente-editite 2020

Ik ervaar je als een zachte, ontwapende persoon. Ik had meteen een goed gevoel bij jou. Een gevoel van vertrouwen ook. De manier waarop je deze mastermind leidt, je zet ons altijd op de voorgrond en je luistert zeer aandachtig. Je probeert ook absoluut niet te sturen. Dit is eigenlijk een zeer eenvoudige formule, deze mastermind, maar ik vind hem heel effectief. Het is duidelijk dat je een bewuste onderneemster bent en het is fijn om heel snel naar een staat van bewustzijn te gaan. Wat je realiseert met de mastermindsessies is een veilige omgeving creëren waarin de ondernemers hun twijfels, obstakels en moeilijkheden en pijnen kunnen delen met elkaar. Je wist toch wel heel snel die toon te zetten, vanaf het begin.

David Uytterhaeghe • lente-editite 2020