finetune je financiën – les 10

⫸ VIDEO ⫷
⫸ TEKST ⫷

Je bent aangekomen in de vierde week. Dat betekent dat je over de helft bent van de lessen van deze cursus finetune je financiën. Proficiat, kei goed bezig. Ik ga het kort houden vandaag.

Ten eerste ga ik je herinneren aan het feit dat je ook deze week je variabele kosten privé mag bijhouden. En ten tweede wil ik het hebben over automatiseren.

 

Automatiseren

Als vrijheid iets is wat je graag meer wilt hebben in je onderneming en je leven dan raad ik automatiseren van je betalingen heel erg aan. De opdracht voor vandaag is om te gaan kijken welke betalingen van vaste kosten je kan automatiseren via een automatische incasso, via domicilie, via een bestendige opdracht.

 

Automatische betalingen van vaste kosten

Dus pak die lijsten erbij, zowel van je privé uitgaven als je zakelijke uitgaven en ga bekijken waar je een automatische betaling kan invoeren.

Het kan best een klus zijn, om dat allemaal te gaan uitzoeken. Bij sommige instanties zal je een formulier moet invullen, bij andere instanties is er niet de optie om via hen een automatische betaling te laten lopen en kan je werken met een bestendige opdracht. Bekijk het rustig, neem er je tijd voor.

 

Of liever batchen?

Heb je liever de betalingen zelf in de hand? Dan geef ik je de tip om te batchen. Doe dan alle betalingen één keer per week i.p.v. elke keer als er een factuur binnenkomt die apart te gaan betalen. Dan bespaar je daar toch al tijd mee en win je zo ook weer wat vrijheid om dingen te doen die dat je leuk vindt.

OPDRACHT
  • Hou deze week (van maandag t.e.m. zondag) je variabele kosten bij van alle privé uitgaven die je doet. Gebruik daarvoor tabblad les #4 variabele uitgaven privé.
  • Bekijk aan de hand van het overzicht van de vaste kosten privé en zakelijk welke betalingen je kan automatiseren. Neem ook meteen actie en regel het.
DOWNLOADS

Excelbestand

Checklist