Vier lessen voor
meer financiële helderheid

(voor solo-ondernemers met een eenmanszaak)
Cijfers kunnen soms overweldigend zijn en het land van de boekhouding voelt soms aan als een donker bos waar je het best ver van weg kan blijven.
En toch is het ook ontzettend belangrijk dat je als solo-ondernemer een basiskennis hebt als het over je financiën gaat.
Omdat ik graag financiële helderheid breng en moeilijke dingen op een makkelijkere manier uitleg, creëerde ik deze lessenreeks.
Vier lessen om je de basis uit te leggen, speciaal voor ondernemers met een eenmanszaak, die geen helderheid hebben in hun cijfers, geen idee hebben hoe hun boekhouding in elkaar zit en ver weg blijven van alles wat met financiën te maken heeft.
Wat je gaat leren

 

Les 1: OVERZICHT CREEREN
De eerste les is een eerste stap naar meer overzicht creëren. Je gaat een lijst maken van alle vaste uitgaven in je bedrijf. Weten wat je moet betalen en wanneer is belangrijke kennis. Kan soms ook wel shockerende inzichten geven. En daarom nog meer een reden om het te doen. Schijn er maar wat licht op.

 

Les 2: ORGANISEER JE EIGEN TIJD
Hoe zou jij je tijd willen indelen? In plaats van slaaf te zijn van je business model is het nuttig om ook eens stil te staan bij hoe jouw ideale week en jaar eruit zien. In deze tweede les een aantal reflecterende vragen daarover.

 

Les 3: UITLEG BOEKHOUDTERMEN
Boektermen moeilijk en ingewikkeld? Dat hoeft niet zo te zijn. Het is mijn missie om moeilijke dingen makkelijk uit te leggen. In deze les een simpele uitleg over BTW, sociale bijdragen en personenbelastingen.

 

Les 4: JE VERKOOPSCIJFERS AFSTEMMEN
De meest interessante oefening heb ik bewaard voor de laatste les. Weet jij hoeveel je moet verkopen om een bepaalde omzet te halen? In deze les leg ik je dat uit en hoe je daarmee kan afstemmen op je ideale levensstijl.

Vul je naam en e-mailadres in en
je ontvangt de komende vier dagen elke dag een les.